Home >> Evénements >> BKkite 2016:. De Belgische Kampioenschappen kitesurfen Freestyle!

BKkite 2016:. De Belgische Kampioenschappen kitesurfen Freestyle!

Soyez prêt pour le championnat Kitesurf Freestyle de Belgique! Het Belgisch kampioenschap freestyle is de koningsklasse van alle kitesurf disciplines. Technisch moeilijke rotaties, handle passes en high power wakeboard moves gecombineerd met een vloeiende stijl zijn de sleutels voor het binnenhalen van de titel.
BKkite 2016:. De Belgische Kampioenschappen kitesurfen Freestyle!

Het Belgisch kampioenschap was de laatste jaren een familiezaak. De Oostendse broers Axel en Christophe Tack verzamelden in 2014 en 2015 elk één maal de Belgische titel, maar Christoph wist die in 2014 wel te combineren met een de wereldtitel freestyle kitesurfen. Het BK freestyle kitesurfen kan dus een half wereldkampioenschap genoemd worden, zowel op het water als achter de schermen. Jurylid Ian Sluyter, een vaste waarde in het juryteam van elke wereldbeker manche, maakt in 2016 tijd om ook de BK jurytafel bij de les te houden.

Om aan het BK Freestyle kitesurfen mee te doen is wereldniveau bezitten zeker geen voorwaarde. Elke topatleet start onderaan de ladder en dit BK is je perfecte opstap naar een hoger podium. In 2016 staan 2 BK manches op het programma; één in de open categorie en één BK jeugd. De titels in de open categorie worden op één van volgende wedstrijddagen beslist: 30 april – 1 mei te Anemos Heist, 14 – 15 of 22 mei te Surfing Elephant Wenduine, of één van de laatst 3 septemberweekends te Surfclub Windekind. Het BK jeugd (18 jaar en jonger) heeft plaats op 30-31 juni of 6-7 juli te Surfing Elephant Wenduine.

Voor de jeugdwedstrijd geven we de GO of NO GO via de facebook pagina.

Check Also

2019 Octobre #Dakhla2Mauritania2019 – inscription KITETRIP

Dakhla KiteTrip 20/10 au 5/11 2019 Kitesurfeur.be et la BKA Asbl vous invite à vous …

One comment

  1. Première manche ce w-end au club de Wenduine ! Surfing Elephant Beachclub

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.