Rilland-kitesurfRILLAND – Een met name onder Belgen populaire kitesurflocatie in de Westerschelde bij Rilland moet sluiten.

Il va falloir se battre si l’on veut garder le droit de naviguer sur le spot de Rilland…

La raison de la fermeture est le non-respect des règles pourtant écrites sur un panneau à l’entrée du spot et également car les abords de Rilland possèdent une réserve naturelle pour les oiseaux et les phoques.

 

 

En cas de pétition ou de mise à jour des informations, kitesurfeur.be tâchera de vous tenir au courant de la situation.

Dat voornemen staat in het concept beheerplan dat Rijkswaterstaat heeft opgesteld over kitesurfen in de Deltawateren. Locaties waar bepaalde vogels of zeehonden te veel worden verstoord, moeten gesloten worden voor kitesurfers. Eén van die locaties is aan de Zimmermanpolder bij Bath, waar vanwege de goede omstandigheden veel kiters hun hobby uitoefenen. Door de goede ligging en een relatieve ondiepte kan er vaak en veilig worden gekitesurft.

kitesurf-rilland

photo (Mark Gorter)

De vaste gebruikers van de spot willen in actie komen. Ze hebben zelf maatregelen getroffen door de grenzen hun kitezone met boeien en een vlag te markeren. Via de Nederlandse Kitesurf Vereniging willen ze bezwaar tegen de voorgenomen sluiting aantekenen. Het beheerplan Natura 2000 Deltawateren wordt in 2014 vastgesteld.

Lees in de PZC van donderdag een interview met kitesurfer Mark Gorter uit Krabbendijke.

Source: pzc.nl

ZEEKO 2014
Que faut-il savoir quand on pratique le kitesurf en hiver ?